
27
FUNCIONS ESPECIALS
DEFROST(Descongelar)
Per accelerar la descongelació d’aliments. Col·loqueu els aliments al
prestatge del mig. Deixeu el menjar al seu embalatge per evitar que
s’assequi a l’exterior.
KEEP WARM (Mantenir
calent)
Per mantenir calents i cruixents aliments acabats de cuinar (per exemple,
carn, fregits, terrines). Col·loqueu els aliments al prestatge del mig. La
funció no s’activarà si la temperatura del forn és superior als 65 °C.
RISING(Fermentar
masses)
Per llevar de manera òptima les masses dolces o salades. Col·loqueu la
massa al 2n prestatge. El forn no s’ha de preescalfar. Per garantir la qualitat
de la llevada, no activeu la funció si el forn encara està calent després d’un
cicle de cocció.
SLOW COOKING MEAT
(Cocció lenta de carn)
SLOW COOKING FISH
(Cocció lenta de peix)
Per cuinar suaument carn (a 90°C) i peix (a 85°C). Aquesta funció permet
una cocció lenta, que garanteix que el menjar quedi tendre i sucós. Gràcies
a la temperatura baixa el menjar no queda daurat per fora i el resultat final
és semblant a la cocció al vapor. Per a rostits, daureu-los primer a la paella
per conservar els sucs naturals de la carn. Els temps de cocció van de 2
hores per a peix de 300 g a 4-5 hores per als de 3 kg; per a la carn, els temps
de van de 4 hores per a rostits d’1 kg a 6-7 hores per als de 3 kg. Per tal
d’obtenir uns resultats òptims, no obriu la porta del forn durant la cocció
per evitar que l'escalfor es dispersi; feu servir la sonda per a carn (si n’hi ha)
o un termòmetre de forn normal i corrent.
DRYING Fruit
Vegetables Mushrooms
(ASSECATGE
Fruita
Verdura
Bolets)
Per assecar fruita, verdures i bolets. Utilitzeu l'accessori facilitat (o un grill de
malla fina) per evitar que caiguin petites porcions a causa de la reducció del
volum i per permetre que l'aire circuli adequadament. Feu servir el tercer
prestatge per cuinar només en un prestatge, el primer i el quart per cuinar en
dos prestatges, el primer, el tercer i el cinquè per cuinar en tres prestatges, i el
primer, el tercer, el quart i el cinquè per cuinar en quatre prestatges. El forn no
s’ha de preescalfar.
YOGHURT (Iogurt)
Per preparar iogurt casolà. Feu servir pots petits de porcellana o paper o
motlles de paper d’alumini. Tapeu-los amb paper d’alumini durant la cocció.
Poseu la safata de degoteig amb els recipients al 1r prestatge. El forn no
s’ha de preescalfar.
TWELI-BASE (Base
tweli)
Per a receptes que requereixen escalfor des de baix. Aquesta funció es recomana
per finalitzar o potenciar l'enrossiment de la part inferior de tot tipus d'aliments
(pastissos salats, pizzes, pa, pastissos dolços, galetes, etc.) o per espessir aliments
amb una consistència molt líquida com les salses. Aquesta funció també es pot
fer servir per cuinar. Es recomana per cuinar aliments que no s'han d'enrossir per
sobre, com plats d'arròs, amb cocotte, estofats i salses. Es recomana fer servir la
segona posició. El forn no s’ha de preescalfar.
AUTOMATIC CLEANING
(Neteja automàtica)
Per cremar les esquitxades que s’han produït durant la cocció amb un
cicle a una temperatura extremadament alta (aprox. 500°). Hi ha dos cicles
d’autoneteja disponibles: un cicle complet (PYRO) i un cicle més curt
(EXPRÉS). El cicle complet és millor fer-lo servir només en cas de forns molt
bruts, i el cicle més curt s’ha de fer servir amb regularitat.
FAVOURITES (Preferits)
Per accedir a les 10 funcions preferides. Per guardar i fer servir les
preferides; vegeu el paràgraf «PREFERIDES».
ECO FORCED AIR
(Ventilació forçada eco)
Per cuinar rostits farcits i carn a peces en una safata. Aquesta funció utilitza
un mode de ventilador suau i discontinu per evitar que el menjar s’assequi
massa. Amb aquesta funció “ECO”, el llum roman apagat durant la cocció i
pot encendre’s puntualment prement el botó de confirmació. Per utilitzar el
cicle ECO i reduir el consum d'energia, no s'ha d'obrir la porta del forn fins
que no s'hagi acabat la cocció. És aconsellable fer servir el tercer nivell. El
forn no s’ha de preescalfar.
Taula de descripció de les funcions
Comentarios a estos manuales