
20
Instruccions d'ús del forn
SONDA DE CARN (SONDA)
La sonda de carn subministrada permet mesurar la temperatura exacta
(fins a 100 °C) durant la cocció per garantir un resultat òptim.
Segons el plat cuinat és possible ajustar la temperatura desitjada a
l'interior de l'aliment.
És molt important col·locar la sonda de manera correcta per obtenir
uns resultats de cocció òptims. Inseriu la sonda amb cura a la zona més
gruixuda de la carn, tot evitant els ossos i el greix (Fig. 1). En el cas de
l'aviram, cal inserir la sonda de costat, al mig del pit i amb cura que la
punta no quedi situada en cap cavitat (Fig. 2).
En el cas de la carn de gruix molt irregular, comproveu que ha quedat ben
cuita abans de treure-la del forn. Connecteu l'extrem de la sonda a l'orifici
situat a la paret dreta de la cambra del forn.
(Fig. 1)
(Fig. 2)
Funció de cocció amb sonda de carn
Un cop inserida la sonda de carn, la temperatura del forn es gestiona segons defineixi la funció
seleccionada, però el procés de cocció finalitzarà quan la temperatura mesurada arribi al valor estimat de
sonda que hagi establert l'usuari.
No hi ha un menú concret per a les funcions de cocció amb la sonda de carn, però sempre es possible
canviar d'una funció tradicional a una «Funció amb sonda de carn». Quan s'insereix la sonda de carn
passa el següent:
quan el forn detecta la sonda de carn, emet un senyal acústic i es visualitza «PROBE» durant 3 segons. A
continuació, la pantalla torna a mostrar la informació actual.
PROBE
Si el regulador de funcions no s'ha girat al mode OFF o Llum, la pantalla mostra informació general sobre
les funcions de cocció i la temperatura definida per a la sonda de carn.
Si la sonda de carn està inserida i es detecta a l'inici d'una funció (preescalfament ràpid, grill, funcions
especials, daurat) sense haver estat habilitada, la cocció no començarà fins que no s'hagi retirat la sonda.
Sona un senyal d'alarma i es visualitza el següent missatge:
REMOV PROBEVE PR
Atès que la fi de la cocció depèn de la temperatura definida per la sonda de carn, no és possible
configurar un compte enrere per la funció i, per tant, tampoc no es pot ajustar l'inici diferit.
Un cop seleccionada una funció de cocció, per ajustar la temperatura del forn (part superior dreta de la
pantalla) gireu el regulador +/- i confirmeu el valor amb la tecla
. El valor que s'ha d'ajustar per a la
sonda de carn (part inferior dreta de la pantalla) ja es pot canviar: gireu el regulador +/- i confirmeu amb
la tecla
per iniciar la cocció.
La temperatura del forn i de la sonda de carn es pot modificar en tot moment durant la cocció. Per
canviar la temperatura del forn, gireu el regulador +/-; per canviar la temperatura de la sonda de carn,
premeu la tecla
dos cops, gireu el regulador +/- per fixar el valor i confirmeu amb la tecla . El
valor predeterminat de la sonda de carn és de 70 °C i pot ajustar-se amb increments mínims d'1 °C.
Quan la sonda de carn és detectada al principi de o durant una funció, s'ometen totes les fases de
preescalfament i s'executa la primera fase de cocció de la funció seleccionada; la bombeta es manté
encesa fins que la sonda de carn s'extreu i ja no es detecta.
Si es retira la sonda durant el funcionament, la pantalla mostra els minuts de cocció i el comptador
n'incrementa el valor fins que l'usuari atura la funció o torna a inserir la sonda de carn.
Quan finalitza la cocció, la paraula «END» parpelleja a la pantalla.
Comentarios a estos manuales